Mijn naam is Arry Bennen en woon in Wapse. De afgelopen 20 jaar ben ik werkzaam geweest in een behandel/TBS instelling waar ik als sociotherapeut op veel verschillende afdelingen heb gewerkt. In 2020 heb ik mijn baan opgezegd met het doel iets voor mezelf te gaan beginnen. Voor deze periode ben ik 12 jaar werkzaam geweest bij een verzorgingshuis als activiteitenbegeleider.

Ik ben in de gelukkige omstandigheid dat ik op mijn woonadres een ruimte heb waar ik “BoksZen” lessen mag geven. BoksZen is een combinatie van boksen, karate, weerbaarheid, yoga/ontspanningsoefeningen. Ik heb enkele volwassengroepen en 4 kindergroepen variërend in de leeftijd van 8 tot 18 jaar. Bij deze lessen pas ik regelmatig werkvormen toe die gestoeld zijn op weerbaarheid.

Naast deze werkzaamheden ben ik trainingsacteur, dit doe ik veelal bij forensische instellingen. Soms is er een praktijksituatie die iemand lastig vindt en wordt deze bij de lessen als casus ingezet om zo een duidelijk beeld te krijgen van een situatie.

Mijn naam is  Carolina Verhage, samen met Arry hebben we ‘TROTS weerbaarheid’ opgericht. Door mijn functie als docent lichamelijke oefening bij het Zuyderzee Lyceum in Emmeloord hoor ik dagelijks wat er speelt bij leerlingen en leerkrachten. De weerbaarheid vergroten door inzicht te geven en werkvormen aan te bieden kan een eyeopener zijn. De deelnemers krijgen meer respect voor elkaar en leren zichzelf beter kennen.

Ik durf wel te zeggen dat mijn kracht licht bij de buiten en binnensporten hierbij heb ik de nodige ervaring met het aansturen van groepen. Ik ben gepassioneerd en avontuurlijk ingesteld. Hiernaast geeft ik op school weerbaarheidstraining. Mijn doel is om  mensen zoveel mogelijk in beweging te krijgen. Mensen te laten voelen dat bewegen ruimte creëert en een positief effect heeft op het fysieke en mentale gestel. Het is volgens mij belangrijk om zelf het stuur in handen te hebben, zo krijg je regie over je eigen leven en kom je beter in je kracht te staan. Als de lessen met de juiste intentie en met een goede uitvoering van de deelnemer gegeven wordt kunnen er mooie dingen ontstaan.  De deelnemers gaan dan met een positief gevoel weer richting huis.