En daar zit ik dan. De naam aards medium viel en ik ving deze op. Ondertussen ben ik al een paar jaar bezig om een naam te geven aan wat ik doe. En ja, ik weet dat ik er wellicht heel moeilijk over doe, maar daar had ik alle redenen toe.

Woorden zijn lastig als je het hebt over voelen. Als ik zou zeggen dat ik helderwetend ben, dan hebben mensen daar een beeld bij, die niet altijd klopt. Als ik zeg dat ik heldervoelend ben is dat eigenlijk net zo. En.. het dekte de lading ook niet. Naast dat ‘heldervoelen’ en ‘helderweten’ komt het ook voor dat ik contact heb met mensen die niet meer fysiek op deze aardbol aanwezig zijn. Maar.. het woord medium was het ook nog niet helemaal.

Zelf vind ik het woord Aards medium wel prettig en ook wel passend. Het aardse heeft wat mij betreft twee betekenissen. Als eerste refereert het naar mijn nuchterheid. Hoezeer de onderwerpen die voorbijkomen ook zweverig kunnen klinken, ik houd het allemaal graag zo aards mogelijk. Ik kom niet voor niets uit het nuchtere Groningen, geboren met de voeten in de klei.

De tweede betekenis gaat over het contact wat ik heb met mensen die gewoon nog hier op aarde zijn. Zo komt het voor dat ik tijdens een sessie met een moeder ineens heel erg moet lachen. Dan blijkt dat er een kind van deze moeder graag via mij wat wil vertellen aan de moeder. Het kind maakt dan als het ware contact met mij en die gebruikt dan mijn lichaam en mijn stem om zijn of haar moeder iets duidelijk te maken.

Deze gave wil ik graag gebruiken tijdens het geven van mijn cursussen. Hoe dat precies in zijn werk zal gaan, dat zal per groep verschillen. Dat hangt af van de energie van de groep. Hier bedoel ik eigenlijk mee dat je van tevoren niet weet wat er in de energie zichtbaar wil worden.

Stel je maar eens voor dat ik een cursus geef aan een groep waar een groot deel van de mensen issues heeft met geld. Bijvoorbeeld door iets wat op dit moment speelt of doordat er in de generaties ervoor dingen hebben gespeeld die met het thema geld te maken hebben. Dan zal dat thema op de 1 of andere manier zichtbaar worden. Daar kunnen we dan mee aan de slag. Hoe dat dan gebeurt blijft altijd een verrassing.

Er is een thema die bij mij met enige regelmaat terugkomt in de praktijk of tijdens de yin yogales. Dat thema is het úit de kast komen’. Ik bedoel daar niet mee dat er mensen zijn die erachter komen dat ze lesbisch zijn. Ik bedoel met uit de kast komen dat mensen bij mij ontdekken of durven te erkennen dat ook zij veel voelen of weten of op een andere manier doorkrijgen. Het lijkt als het ware wel aanstekelijk.

En eigenlijk is dat niet vreemd. Wij leven in een tijd waarin het rationele, het denken, de kennis overheerst. Het voelen is een ondergeschoven kindje geworden. En dat is duidelijk aan het veranderen.

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *